• De Waddenbieb.
  • De Waddenbieb.

De Waddenbieb.

De Waddenbieb.
Zelfs op veel afgelegen plekken op het wad ben je tegenwoordig binnen bereik van je mobiele internet provider. Voor alle wadvaarders en -gidsen met een smartphone is er daarom goed nieuws: de waddenbieb is nu geschikt voor vertoning op telefoonformaat. Daarmee is een schat aan achtergrondinformatie over allerlei soorten planten, dieren, landschapselementen en menselijke activiteiten altijd bij de hand.

http://www.waddenzeeschool.nl/uploads/encyclopediedata/index-waddenbieb.php

Waddenzeeschool
De waddenbieb is een onderdeel van de website van de Waddenzeeschool, waarin de educatieve afdelingen van de Nederlandse waddencentra samenwerken bij de ontwikkeling van wadprogramma's voor alle lagen van het onderwijs. Vooral bij de voorbereiding op school, maar ook bij het uitwerken van de resultaten van de veldwerkprogramma's is een naslagwerk enorm handig. Op de website van de Waddenzeeschool stond daarom al vanaf de oprichting de rubriek 'waddenbieb' in het menu. De bieb gaf toegang tot meer dan 1800 informatieve internetpagina's. Die hele rubriek is nu in een modern jasje gestoken, in een vorm die zich aanpast aan het formaat van het beeldscherm van de gebruiker. De Opgebruiken ziet een opbouw in meerdere kolommen, de telefoongebruiker kan al ‘swipend’ door de informatie struinen.

Nieuwe mogelijkheden

In het veld biedt de waddenbieb andere mogelijkheden dan achter de computer op school. Een voorbeeld: Een zeilboot vaart langzaam langs Griend. Opeens ontstaat een discussie aan boord: tot wanneer was dat eiland bewoond? Niemand weet het precies. De mobiele Waddenbieb geeft uitkomst, waarbij de opvarenden meteen ook veel meer te weten komen over de geschiedenis van natuurbescherming op het eiland, de recente ontwikkelingen in de vogelkolonies enzovoort. Met het eiland direct in zicht gaat die informatie op een andere manier leven.

Voor in je favorieten:
http://www.waddenzeeschool.nl/uploads/encyclopediedata/index-waddenbieb.php