• "Wij brengen de sneeuwuil weer tot leven"

"Wij brengen de sneeuwuil weer tot leven"

Dinsdag 25 maart 2014

Van de fraaie sneeuwuilen die per containerschip van Canada naar Europa kwamen en waarvan er uiteindelijk twee op Vlieland terecht kwamen, is er één op het eiland dood gegaan.
Helaas ligt het niet in ons vermogen om deze uil weer tot leven te wekken.
Wij kunnen deze vogel echter wel op laten zetten, zodat iedereen de uil van heel dichtbij kan bekijken.

De dode sneeuwuil is voor onderzoek naar de wal gegaan, nu dit onderzoek is afgerond is deze uil aan De Noordwester ter beschikking gesteld.
Wij willen de sneeuwuil graag voor het seizoen laten opzetten om deze op een passende wijze ten toon te stellen in De Noordwester.
Maar De Noordwester heeft niet voldoende budget om dit te financieren.

Via deze weg doen wij een oproep aan een ieder die van de sneeuwuilen genoten heeft een donatie te doen om de sneeuwuil, die op Vlieland het leven heeft gelaten, te laten prepareren.
Hiermee kunnen wij in De Noordwester het bijzonder verhaal over de reis per schip van de sneeuwuilen over de Atlantische oceaan en het verblijf op Vlieland vertellen.
Zodat alle Vlielanders en onze gasten deze hele mooie uil tot in lengte van jaren kunnen komen bewonderen.

Een donatie voor het laten opzetten van de sneeuwuil en samenstellen van een informatiepaneel over de Vlielandse sneeuwuilen kunt u overmaken naar Stichting De Noordwester, IBAN NL68 INGB 0009 6954 98 - BIC INGBNL2A, graag onder vermelding van donatie sneeuwuil.
De Noordwester heeft ook een PayPal account, dus u kunt desgewenst ook via PayPal een donatie aan ons overmaken met als e-mailadres van de begunstigde; info@denoordwester.nl