•  De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium.
  •  De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium.
  •  De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium.

De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium.

Een weekend weg naar Vlieland. Dat is toch een geweldig vooruitzicht? Of misschien zelfs een weekje er tussenuit als een extra vakantie. Als je op Vlieland bent, moet je natuurlijk ook een bezoek aan het leukste centrum van Vlieland brengen. Dat maakt een bezoek aan Vlieland pas echt compleet.

Je gaat naar Vlieland, en nu? Nu ga je dit uitstapje voorbereiden. Wat gaan jullie doen tijdens bijvoorbeeld het familieweekend? Wat is er mogelijk met vrienden en kinderen? Ga je iets actiefs doen, iets educatiefs maar tevens ontspannend? Je zit op de goede website om hier de antwoorden op je vragen te vinden. Wij bieden compleet verzorgde weekenden of dagdelen. Zowel actief als ontspannend, binnen en buiten en voor jong en oud. Je bent namelijk bij het leukste centrum van Vlieland tercht gekomen!

Bij ons aan de balie kun je bijna alle informatie over Vlieland direct krijgen. Vragen die we niet meteen kunnen beantwoorden zoeken we voor je op en meestal vinden we die antwoorden binnen enkele dagen.

Naast informatie ophalen kun je ook ons centrum bezoeken. Als je alles wilt bekijken, lezen en beleven dan ben je wel enkele uren onder de pannen. Een zee-aquarium, skelet van de aangespoelde potvis, de grootste zandverzameling van Nederland, expositie Staatsbosbeheer, het Kabouterbos, Jutterszolder, Wrakvondstenzolder, wisselexposities en een filmzaal.
Dat is allemaal te vinden in de oude lagere school van Vlieland. Je vindt ons tussen de Dorpsstraat en het Kerkplein.

Bij Noordwestenwind slaat de koorts toe bij de Vlielander strandjutters. Dan spoelt van alles aan op het Vlielandse strand. En wie veel geduld heeft vind ooit een geweldige schat...

Heb je minder geduld, maar wel interesse in Vlieland met haar rijke geschiedenis en grote diversiteit aan bewoners?

Ga dan mee naar buiten...

...met één van onze gidsen! Ontdek zelf hoe prachtig en bijzonder de natuur op en rond ons mooie eiland is. Overdag of 's nachts, over duin of wad, door het bos of het dorp, je eigen eilandergids laat je Vlieland op een unieke manier beleven. Honden kunnen niet mee met de excursies. Ook niet aangelijnd. Dit geldt natuurlijk niet voor geleide- of zorghonden, deze honden mogen wel mee met een excursie.
Niet onbelangrijk: in onze winkel vind je de leukste betaalbare Vlieland souvenirs!
Kom dus naar Informatiecentrum De Noordwester. Het leukste centrum van Vlieland!