• Kom mee naar buiten met een excursie van De Noordwester

Kom mee naar buiten met een excursie van De Noordwester

In ons centrum vind je veel informatie over Vlieland. Maar ons eiland moet je ook buiten in de natuur beleven. Dat kan heel goed tijdens een excursie.
In samenwerking met Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat hebben wij een ruim en gevarieerd excursieaanbod samengesteld. Bos, duin, wad, strand en zee. De bijzondere natuur op Vlieland biedt een schat aan ontdekkingen. In ieder jaargetijde beleef je de natuur  en het eiland weer anders.  Een eilandergids neemt je mee naar bijzondere plaatsen en laat je de schoonheid van Vlieland ontdekken.

De excursies zijn geschikt voor jong en oud. Voor gezinnen met kinderen hebben wij de speciale familieprogramma's ontwikkeld, die een leuke en actieve beleving voor het hele gezin zijn.

Door mee te gaan met onze excursies kom je op plaatsen waar je zonder gids niet mag komen. Het is een mooie gelegenheid om veel meer te weten te komen over ons schitterende eiland, haar prachtige natuur en het werelderfgoed de Waddenzee.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor één van de excursies en we laten je Vlieland van een compleet andere kant zien.

De excursies duren gemiddeld 1,5 uur. Tijdens vakanties en in de zomermaanden zijn er inschrijfexcursies waar je je als individu op in kunt schrijven.

Voor al onze inschrijfexcursies geldt een minimum deelname van 8 personen en een maximum deelname van 25 personen (uitzonderingen staan bij de desbetreffende excursies vermeld). Daarom is kaartverkoop, vooraf aan de balie van Informatiecentrum De Noordwester, noodzakelijk.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor groepen om een gids te huren voor een excursie.
Voor deze groepen geldt: wil je een combinatie van excursies, een kortere versie of een ander startpunt? Neem dan even contact met ons op, wij willen je graag van dienst zijn om een programma op maat samen te stellen.
Groepen en scholen kunnen reserveren via  het reserveringsformulier op de website en natuurlijk ook aan de balie.
Wij nemen geen telefonische reserveringen aan!

Voor sommige excursies zijn laarzen verplicht. Die kun je bij ons huren voor € 1,75 p.p..