• Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Sjoerd van der Heide
  • Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Sjoerd van der Heide
  • Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Sjoerd van der Heide

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Sjoerd van der Heide

Dinsdagochtend 26 april 2016 stond onze vrijwilliger Sjoerd van der Heide in zijn oranje overal te wachten op de Jutterszolder van De Noordwester, waddencentrum & zeeaquarium 't leukste centrum van Vlieland. Hij verwachte daar een school klas waarmee hij een Jutterstocht zou gaan doen. Vanwege het weer zou de school eerst ontvangen worden op de Jutterszolder waar Sjoerd wat juttersverhalen zou vertellen. Rond 11.00 uur kwam de hele groep de trap op. Maar er kwam geen school aan maar de burgemeester van Vlieland mevrouw Schokker kwam de Jutterszolder oplopen. Achter haar aan kwamen Willy, zijn vrouw, zijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Beneden stond de Vlielandse fanfare ondertussen te spelen.
Burgemeester Schokker hielp Sjoerd al snel uit zijn droom van de Jutterstocht en vertelde hem dat ze heel ergens anders voor kwam.
In de filmzaal hoorde Sjoerd de toespraak van de burgemeester aan en kreeg hij de versierselen opgespeld die horen bij de koninklijke onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau.

Namens het team van De Noordwester feliciteren wij Sjoerd met deze onderscheiding.